WTC Helsinki on kuulunut maailmanlaajuiseen World Trade Centers -yhteisöön jo 30 vuoden ajan. World Trade Center Association (WTCA) perustettiin vuonna 1970 New Yorkissa. Sen tavoitteena on koota yhteen yrityksiä ja tarjota näille ulkomaankauppaa edistäviä palveluita ja tietoa. Tänä päivänä WTC toimii lähes sadassa maassa ja yli 300 kaupungissa. WTC Helsinki Airportille haettiin satelliittilisenssi vuonna 2006. 

Vuonna 2006 lentoasemalle suunniteltiin kahta uutta WTC-rakennusta. Erinäisten käänteiden jälkeen päädyttiin siihen, että Finnair ja Finavia järjestelivät toimitilaomistuksiaan, ja uudisrakentamisesta luovuttiin kokonaan. Vuonna 2011 lanseerattiin WTC Helsinki Airport -konsepti nykyiseen paikkaan Lentäjäntielle.

WTC:n tyylikkäät tilat

WTC-konseptin saaminen lentoasemalle oli merkittävää, sillä aikaisemmin lentoasemalla oli lähinnä yrityksiä, joiden toiminta liittyi läheisesti lentoaseman toimintaan. WTC:n myötä lentokentälle pääsivät myös muut yritykset. Vuonna 2010 julkaistussa esitteessä todetaankin: ”Mahdollisuus, jota yritykselläsi ei ole ollut. Tähän saakka Helsinki-Vantaan lentoasemalle ovat voineet sijoittua lähinnä lentoliikennettä palvelevat yritykset. Nyt tilanne on vihdoin toinen. WTC avaa mahdollisuuden lentoasemasijaintiin kaikille yrityksille niiden toimialasta riippumatta”. Tänä päivänä WTC Helsinki Airportissa toimiikin monenlaisia ja monenkokoisia yrityksiä eri toimialoilta.

Haluatko sinä osaksi lentoaseman kansainvälistä WTC-yhteisöä? Katso tästä vapaat toimitilat. 

Lue myös miksi Aliant Suomi halusi sijoittaa toimistonsa lentokentälle WTC Helsinki Airportiin.

Vuokraa toimitila lentokentältä

Antti Rauhala